Mastercam integrerar verktygsbiblioteket Adveon™

CNC Software, Inc. och Sandvik Coromant har meddelat att de kommer att samarbeta för att integrera verktygsbiblioteket Adveon™ med Mastercam®. Adveon kommer att hjälpa Mastercam-användare att öka bearbetningsproduktiviteten och säkerheten ytterligare, och spara tid vid maskinkonfigureringen. Genom att minska mängden data som måste matas blir informationen mer konsekvent och håller en högre kvalitet

Mastercam integrerar verktygsbiblioteket Adveon

CNC Softwares Mastercam som distribueras i Sverige av AME AB, är världens mest använda CAD/CAM-programvara och innehåller lösningar för allt från de enklaste till de mest komplicerade konstruktions- och bearbetningsproblemen. Mastercam innehåller toppmodern Dynamic Motion-teknologi för fräsning och svarvning. Den förbättrar tillverkningseffektiviteten betydligt, med kortare cykeltider och längre skärlivslängd.

Adveon har standardiserade metoder som är utformade speciellt för att underlätta snabb och säker CAM-programmering, där användarna kan:

  • Utveckla sina egna verktygsbibliotek/databaser
  • Välja verktyg för produktionen
  • Få överblick över och underhålla sortimentet
  • Bygga verktygsuppsättningar snabbt och säkert
  • Se resultatet direkt i 2D- och 3D-modeller
  • Exportera direkt till Mastercam Tool Manager

Adveon fungerar för alla verktygsleverantörer som bygger sin katalog på ISO 13399, vilket garanterar att all geometrisk information är korrekt.

Fördelarna med Adveon är många. Tack vare det öppna katalogområdet kan man markant minska den tid man lägger på att hitta och definiera skärverktyg. Man behöver inte längre leta efter information i kataloger eller tolka data mellan olika system. Detta hjälper i sin tur tillverkaren att snabbt få tillgång till den skärverktygsinformation som krävs för att få fram den lämpligaste bearbetningslösningen tillsammans med de effektivaste skärverktygen. Genom Adveon kan användarna välja de verktyg som man använder i det dagliga arbetet, underhålla och komplettera sortimentet och skapa sina egna verktygsbibliotek genom att kopiera och klistra in data från katalogområdet. Virtuella verktyg kan ”monteras” snabbt och säkert, och data exporteras lika snabbt för CAM-programmering och simulering.

Enligt tidigare kundstudier kan automatiserad inmatning av skärverktygsdata till CNC-system öka produktiviteten i NC-programmering genom CAM-system med så mycket som 20 %.

Adir Zonta, Adveon Product Manager hos Sandvik Coromant säger: ”Vårt samarbete med CNC Software ger Mastercam-användare en fantastisk möjlighet att öka produktiviteten och kvaliteten i sin NC-programmering genom att tillhandahålla kvalificerade verktygsmonteringsdata och skalenliga 3D-modeller till Tool Manager Library. Dessutom kan vi erbjuda den digitala tillverkningsvärlden vår kompetens inom skärande bearbetning.”

David Boucher, Director of Product Development hos CNC Software säger: ”Genom att samarbeta med Sandvik Coromant kommer vi att kunna använda ISO13399-verktygsdata och modeller direkt i Mastercam-applikationen. Detta kommer att förbättra våra gemensamma kunders arbetsflöde och effektivitet, samtidigt som det minskar risken för programmeringsfel då verktygsinformation ska dubbleras.”

Lösningen med verktygsbiblioteket Adveon är den första rena ISO13399-applikationen som är direkt kopplad till CAM-programvara. Adveon läser och använder ISO13399-data från alla verktygsleverantörer.

För mer information, besök www.ameab.se, www.mastercam.com, www.sandvik.coromant.com/adveon eller www.adveontools.com.

AME
Sedan starten 1986 har AME AB varit distributör och återförsäljare av Mastercam i Sverige och Norge. Företaget är till hundra procent fokuserade på CAM vilket gör dem till en värdefull partner vare sig det gäller försäljning, support eller utbildning inom området.

CNC Software Inc.
CNC Software Inc har utvecklat Mastercam, världens populäraste CAD/CAM-system och tillhandahåller toppmoderna programvaruverktyg för CAD/CAM-tillverkning som uppfyller kundernas krav på lösningar för allt från enkla till komplicerade konstruktions- och bearbetningsproblem. Mastercam är världen mest använda CAD/CAM-progamvara, med över 211 000 installationer världen över (enligt CIMdata, Inc). Mastercam distribueras via ett globalt nätverk där över 400 återförsäljare som tillhandahåller programvarulösningar och utmärkta supporttjänster.

Sandvik Coromant
Som en del av den globala Sandvikkoncernen är Sandvik Coromant ledande inom verktyg för tillverkning, bearbetningslösningar och kompetens som driver industristandarderna framåt samt innovationer som efterfrågas inom skärande bearbetning idag och framöver. Utbildningsstöd, omfattande FoU-investeringar och starka kundrelationer säkerställer utvecklingen av bearbetningsteknik som förändrar, leder och driver framtidens tillverkning. Sandvik Coromant äger över 3100 patent över hela världen, har över 8 000 anställda och finns i 130 länder.