Mastercam 2017

Mastercam 2017 innehåller en ny uppsättning programmeringsverktyg som är fokuserade på snabbhet, automation och effektivitet, till exempel effektivare arbetsflöde, förbättrad användarvänlighet och dynamiska rörelser.

Mastercams nyheter

 

Filmer som går igenom de viktigaste nyheterna

Utvecklad för snabbare arbetsflödeNytt-guiMastercam 2017 har fått ett nytt interface med flikar som gör det enklare att hitta de funktioner man behöver. “Många av våra kraftfullaste verktyg har inte utnyttjats i den utsträckning de var avsedda för eftersom våra användare haft svårt att hitta dem,” säger Meghan West, President på CNC Software som utvecklar Mastercam. “Vi lägger ner mycket tid tillsammans med våra användare på att hitta bästa sättet att förenkla detta, och reaktionerna har varit enormt positiva.” Varje grupp av flikar simulerar funktioner och visar dem från de enklaste till de mer avancerade. Varje flik är kopplad till en viss typ av aktivitet, från att skapa en wireframegeometri till att generera verktygsbanor. Redigeringsfunktionerna ligger på samma flik som den man skapar sin ritning med, vilket betyder att man hittar alla verktyg man behöver när man behöver dem.

Dynamisk rörelseteknologi

Mastercams dynamiska rörelseteknologi kan minska maskintiden med 75 procent eller mer, och du får ut mer av dina både nya och gamla maskiner. Materialborttagningen maximeras, livslängden på verktygen ökar och cykeltiderna förkortas, vilket innebär minskat slitage på maskinerna och bättre bearbetning av hårda material. Nytt i årets version är att mikrolyft nu utnyttjar siktlinjeberäkning för att flytta verktyget när det behöver gå över fria ytor. Det ger en rörelse som är effektivare, mindre komplex och kortare, vilket i sin tur ger minskade cykeltider.

Mastercam 2017

Programversionen erbjuder en mer flexibel bearbetning med fokus på hastighet och automation. 2D höghastighets verktygsbanor, 3D-förbättringar och Multiaxisfunktioner tillsammans med dussintals andra förbättringar innebär ökad produktivitet för användaren.

För att strömlinjeforma och förenkla arbetsflöden stödjer nu 2D höghastighets verktygsbanor en förhandstitt där du enkelt ser regionen som kommer att bearbetas.

bearbetningsregioner

En ny funktion i Mastercam 2017 är Maximum Stock Engagement. Alla 3D höghastighets verktygsbanor för finskär stödjer detta. Du sätter gränserna för hur djupt verktyget skall gå i obearbetat material, och ser till att små verktyg inte får arbeta hårdare än de tål.

Optimized Raster Motion ökar effektiviteten på verktygsbanorna genom att fylla i branta områden med vinkelräta rörelser för ett renare och bättre resultat.

Optimized Raster Motion

För att bli tydligare har Multiaxis verktygsbanor förenklats och är nu grupperade efter antingen mönster eller applikation.
Prestandaökning, stöd för flera maskiner och för dubbelhållare är några av förbättringarna i Millturnmodulen.
Mastercam 2017 för Solidworks släpptes samtidigt och alla nyheter gällande verktygsbanor gäller även där.

Kraftfulla förbättringar av verktygsbanor

Nu ser man 2D höghastighetsbanor i en förhandstitt i ett grafiskt fönster innan man skapar eller förändrar verktygsbanan.
Level- och Plane managers är nu dockningsbara, har fått flytande funktionspanel och har omdesignats för att ge mer intuitiv kontroll och lättare arbetsflöde.
Tool Setup Manager i Mill-Turn har fått ny design för att förbättra arbetsflöde och användarvänlighet.
Nya funktioner har lagts till i Multiaxis Drill, som att utnyttja en linjes längd för borrdjup och igenkänning av ämnet för att bestämma start och slutdjup.
Multiaxis innehåller nu en ny 4-axlig verktygsbana – Rotary Advanced – som ger ökad kontroll av verktygsrörelsen genom väggar, nav och dolda ytor.

Mastercam app för iOS

Med årets Mastercamversion presenteras en app för iPhone och iPad som är användbar både för Mastercamanvändare och andra. Med den kan man få såväl praktisk information och kalkyler som omedelbar tillgång till Mastercam forum, kunskapsbas och mycket annat.

Robotar och mätmaskiner

Mastercam är världens största CAM-leverantör i antal levererade licenser, både totalt och årligt, enligt CIM data 2015. Det är en stor fördel eftersom flera starka tilläggsmoduler utvecklas av Mastercams partners.

cimdata

Vill du styra flera typer av maskiner förutom CNC-maskiner bör du ta en titt på RobotMaster och Verisurf. Med RobotMaster kan dina programmerade rörelser simuleras och postprocessas till en industrirobot. Vissa kunder vill kunna flytta gradningsoperationer, poleringsjobb och svetsning till en robot. Den programmeringen gör man nu i Mastercam utan att behöva vara någon robotexpert.

Verisurf är en tilläggsmodul där man hanterar allt inom mätning och scanning. Har du en mätmaskin med krånglig mjukvara så rekommenderar vi att du programmerar mätningen i Mastercam & Verisurf istället.

Robot-kanttrimmningProgrammering-av-matmaskin

AME & Mastercam sponsrar yrkesutbildning

Mastercam har i flera år varit sponsor av Worldskills och Euroskills. 1-3 december 2016 hålls Euroskills i Göteborg och AME/Mastercam är stolta att vara med som sponsor och CAM-leverantör i yrkesgrupperna CNC-fräsning och CNC-svarvning.

Se Mastercams filmer som går igenom de viktigaste nyheterna: