Stort intresse för Mastercam 2017

AME, mångårig distributör av Mastercam, bjöd sina kunder på en heldags introduktion av nyheterna i Mastercam 2017. Det skedde i form av en Roadshow på sex Mastercamtäta ställen i Mellansverige, och intresset var enormt stort.

Vad är det för skillnad på Mastercam 2017? Det var en fråga som 230 föranmälda kunder med uppdateringsavtal fick grundligt beskrivet på sex ställen i Mellansverige. Torbjörn Kvick på AME var mycket nöjd med det stora deltagarantalet:

“Vi ville gärna visa hur mycket enklare Mastercam blivit att lära sig och att använda med den nya releasen. De tidigare versionerna innehöll också många effektiva funktioner, men tyvärr var det inte alla som hittade dem, och då är de förstås inte till någon nytta. Det har man ändrat på nu i Mastercam 2017 och samlat allt som rör varje arbetsmoment under gemensamma flikar. Efter max 2 dagars introduktion är man fullt produktiv med sitt nya arbetsredskap, och dessutom betydligt effektivare tack vare det nya användargränssnittet som innebär snabbare arbetsflöden,” säger Kvick.

Det nya användargränssnittet med flikar är ett exempel på hur effektiviteten i nya releasen förbättrats. Andra exempel är att 5-axllig simultanfräsning blivit betydligt enklare så att även oerfarna användare snabbt kan bli produktiva, och att Mastercam 2017 helt stödjer ssenaste Windows-standard, till exempel genom att när man markerar och kopierar något i sitt dokkument följer hela formatteringen med i urklippet. Antalet maskiner som stöds av Mill-turn-modulen har också blivit betydligt fler.

Några röster från deltagarna

Ted Rutgersson, MT Mekaniska, Orust:

“Jag har inte hunnit börja arbeta med den nya versionen ännu men har ju förstått att det kommer att bli mycket lättare att hitta de funktioner man behöver och slipper slösa tid på att leta. Det betyder mycket för effektiviteten.” Ted är mycket teknikintresserad och tar gärna till sig ny teknisk utveckling, så han är inte det minsta orolig för att övergången till årets Mastercamversion kommer att bli svår.

 

 

Mathilda Gustavsson, SSPA Sweden AB, Göteborg:
“Jag har arbetat med Mastercam sedan 2008 och följt med i alla uppgraderingar. Av det jag hört hittills om 2017 års release är möjligheten att enkelt importera ytor genom dra-och-släpp något som jag kommer att få stor nytta av. Det gör att det momentet, som tidigare var ganska omständligt, går betydligt snabbare. Jag är också imponerad av att man nu kan borra hål automatiskt och slipper välja ett plan för varje hål.” SSPA Sweden AB är det företag som när det var statligt hette Statens Skeppsprovningsanstalt.

 

Ingvar Karlsson, Brogren Industries, Älvängen:
“Jag uppskattar att man förenklat många moment i Mastercam 2017. För min del är särskilt förenklingarna för 5-axlig beredning viktiga. Användargränssnittet har underlättat att hitta det man behöver snabbt tack vare att det blivit Windowsbaserat och man slipper en massa onödiga klick för att komma fram.” Brogren Industries har ca 100 anställda och hette förut LB Mekniska.